פאביה נכנסה לחיינו כרכב ששירת לא מעט בעלי מוניות. השילוב של המחיר הנוח לצד מנוע דיזל ותצורת הסטיישן גילמו ביחד שילוב נאה. עם זאת, כאשר הפאביה ביקשה לשרת גם את הקהל הפרטי, היא נתקלה בתחילת דרכה בלא מעט קשיים. מדוע? מחוץ לתחנת המוניות חיכו לה לא מעט מתחרות, וביניהן פולו פולקסווגן שעבור רבים נתפסה כיותר איכותית.
למרות שמאחורי הקלעים המרכב הבסיסי של הפולו התבסס על התצורה של הפאביה, שתיהן חלקו מגוון נרחב של מרכיבים זהים. השנים חלפו ושני הדגמים התברגו היטב לשוק הישראלי, כך שכיום מורגשת תחרות סמויה בין השניים ופה אנחנו מבקשים לבצע השוואה.
אם נקפוץ להווה, נמצא שסקודה פאביה חושפת בימים אלו את הדור ה4. אז נכון שהייתה התחלה קשה, אך מהר מאוד סקודה פאביה צברה תאוצה, העבירה הילוך והצליחה להתברג כרכב סופר מיני מוביל. הדור ה4 הצליח מעט לגדול מבחינת ממדים (נכון להיום פאביה היא אחד מרכבי המיני היותר ארוכים בשכונה) והיא מביאה עמה רשימה ארוכה של אלמנטים חשובים בתחום הבטיחות, הנוחות והאבזור. מבחינת עיצוב, סה”כ נשמרו הקווים המוכרים, אם כי עתה יש יותר משחק מעניין עם קווי מתאר ישרים ונוספו גוונים למניפת הצבעים.
אלו עוד שינויים משמעותיים חובבי סקודה פאביה עומדים למצוא בדגם החדש? ובכן תא המטען גדל בצורה משמעותית, היכולת האווירודינמית מוכיחה את עצמה, רצפת הרכב נהנית מחומרי דיפון מתקדמים ואף סקודה פאביה מציגה מקדם גרר שנחשב מוביל בקטגוריית רכבי המיני. כמו כן, גם מבחינת טכנולוגיה מורגש שיפור משמעותי. מקדימה נהנים מבקרת אקלים מפוצלת, מאחור קיימים מספר פתחי מיזוג, נוסף לוח מחוונים דיגיטלי שנחשב גדול (10.25 אינץ’) ומסך מולטימדיה שגם כן נחשב גדול (9.2 אינץ’).
זה הכול? ממש לא! בתחום הבטיחות ניתן ליהנות מבלימת חירום אוטונומית, מניטור שטחים מתים, ממערכת שמסייעת לשמור על מרכז הנתיב ועוד, כאשר ברשימת האבזור שגורמת לרצות להיכנס לרכב, ניתן למצוא גג פנוראמי, קישוריות אלחוטיות מתקדמות, חימום לגלגל ההגה ועוד. פה נציין שמגוון שכלולים קטנים וחכמים תופסים את קדמת הבמה. שכלולים כגון מחזיקי כוסות נשלפים, תא אחסון מודולרי בתא הנוסעים, מגן שמש נשלף ועוד.
אם נעבור לפולקסווגן פולו, נמצא שמדובר ברכב מיני גולף שהגיח לחיינו לפני 40 שנה, ומאז ועד היום לא עשה יותר מדי רעש מבחינת שינויים, אך כן הצליח לשמור על מעמדו המרשים. פולקסווגן פולו נתפסת בעיני רבים כרכב מודרני יציב שלא בא לעשות הרבה רעש, ורכב שאינו מאוד יקר ושכן יודע להציע איכות ברמה גבוהה. מאחורי הרכב קטן הממדים והעיצוב האלגנטי, נמצא מנוע 1.0 ל’ טורבו. מנוע זה למרות שהוא בעל נפח קטן מצליח להציג ביצועים שהם לא פחות ממועלים ואף צריכת דלק שנחשבת טובה. במקביל לכל זאת ראוי לציין שפולקסווגן פולו יודעת להציע נוחות מיטבית ורמה גבוהה של אבזור בתחום הבטיחות, כך שניתן להבין מדוע רבים מהנהגים שמחפשים רכב מיני מוצאים בפולקסווגן פולו עניין רב.
גם פה נמצא שהדור החדש הצליח לגדול מבחינת המידות, גם פה ניתן למצוא מולטימדיה מרשימה ובקרת אקלים משוכללת. מה עוד? דגם זה לא נשאר אדיש לחידושים המובילים בתחום הבטיחות. בקרת שיוט אדפטיבית, תיקון סטייה מנתיב וניטור שטחים מתים הם רק חלק מהרשימה הארוכה, כאשר ישנה רשימה ארוכה נוספת של הטבות ייחודיות שמעניקות תמורה נאה למחיר.
אז לאחר שהכרנו כל דגם מעט יותר לעומק, זה בדיוק הזמן לבחון את שני הדגמים האחד מול השני, כך שאם גם אתם מתלבטים בין שני רכבי המיני שמציעים ביצועים של רכבים גדולים, אתם מוזמנים להיעזר בדגשים הבאים: ערכנו השוואה בין סקודה פאביה 1.0 95 כ”ס רובוטית כפולת מצמדים Style, לבין פולקסווגן פולו 1.0 רובוטית כפולת מצמדים 95 כ”ס Comfortline. מהם הממצאים? לפני שנעבור לדון בממצאים השונים, נעצור לציין מה הם.
- מנוע – שני הרכבים מציעים מנוע טורבו בנזין, 7 הילוכים ותיבת הילוכים אוטומטית רובוטית כפולת מצמדים.
- סל”ד, סמ”ק וכ”ס – שני הרכבים מציעים נפח של 999 סמ”ק, סל”ד מרבי שעומד על 5,000 ו95 כ”ס.
- מפרט בטיחות – מבחינת מפרט בטיחות, שני הרכבים מציעים רשימה ארוכה של מערכות בטיחות. כולל 6 כריות אוויר, בקרת יציבות אלקטרונית, חיישני לחץ אוויר, זמזם התראה לחגורה, בלימת חירום אוטונומית, בקרת שיוט אדפטיבית, איזופיקס והתרעת עייפות.
- תא מטען וכושר גרירה – מבחינת גודל, נפח תא המטען לאחר קיפול המושבים נמצא זהה (1125 ליטר) וכושר הגרירה עם בלמים גם כן זהה (1,0000.0).
- מערכות מולטימדיה – מבחינת מערכות מולטימדיה, נציין שבשני הרכבים נמצא מערכת שמע מקורית שמציעה שליטה מההגה, מסך מולטימדיה גדול, חיבורי אודיו וכמובן גם בלוטות’.
- אבזור – מבחינת אבזור נמצא בשני הדגמים בקרת אקלים, חישוקים קלים, בקרת שיוט שכוללת שמירת מרחק, ריפודי בד, פנסי ערפל קדמיים, חיישני תאורה, מחשב דרך ומערכת עצור וסע (דימום מנוע בעת עמידה).
- מיזוג אוויר – מבחינת מיזוג אוויר, שתיהן מציגות בקרת אקלים מפוצלת.
סקודה פאביה מול פולקסווגן פולו – הבדלים עיקריים:
- מחיר – מבחינת מחיר, סקודה פאביה מעט זולה יותר.
- צריכת דלק – מבחינת צריכת דלק, סקודה פאביה יותר חסכונית ופחות מזהמת.
- מידות – מבחינת מידות, פולקסווגן פולו מעט יותר ארוכה ורחבה, ואף מציעה בסיס גלגלים יותר גדול. מנגד, היא לא יותר גבוהה והיא מציגה מיכל דלק יותר קטן ( 40 לעומת 45 ל’). כמו כן, תא המטען שלה יותר גדול (351 לעומת 305 ל’).
- אבזור – מבחינת אבזור, סקודה פאביה יודעת להציע תוספת שאין בפולקסווגן פולו. תוספות כמו כניסה והנעה ללא מפתח, חיישני חנייה אחוריים ופנסי לד בחזית. עם זאת, פולקסווגן פולו גם כן מחזירה תחרות. מציעה חיישני גשם, מראות פנים נוגדות סנוור ואפילו הגה וידית הילוכים מצופים בעור.
עוצרים בצומת ומקבלים החלטה
לא ציינו, אך שני הדגמים נחשבים טובים מבחינת ביצועים, הן בדרך עירונית והן בדרך בין עירונית. אז מה עדיף, איזו מיני תהפוך את הנסיעה שלכם לחוויה גדולה? ובכן, בנקודה זו אנחנו משחררים אתכם לקבל את ההחלטה לבד, כי זה מאוד תלוי במה כל אחד מחפש. יש מי שקריטי לו תא מטען גדול ויש מי שקריטי לו חיסכון בדלק. שורה תחתונה? זהו בדיוק הזמן לבקש הצעה שמטה את הכף.
סעו בזהירות!