שנעבור למה שחשוב באמת? ובכן אם נעצור בטריטוריית המנוע, נמצא שדגמי סקודה 2021 עומדים להציע ללא יוצא מהכלל מנועים שמיישרים קו עם תקן יורו 6, תקן שמכתיב את סף הפליטה שממנו אין לחרוג – לטובת הסביבה ולטובת הבריאות של כולנו. מה עוד? להלן הצצה ממוקדת על מגוון חידושים שמחכים בדגמים השונים:
אם נעצור לבחון מה סקודה פאביה האהובה מחדשת בתחום המנוע, נמצא ששנת 2021 מציעה אותה עם מנוע טורבו בנזין (1.0 ל’) שכולל 3 צילינדרים ולצד הספק של 95 כ”ס, כאשר כל זאת מגיע לצד שורה של חידושים נוספים, כגון מיזוג שכולל מסנן פחם, מסך מגע בגודל 6.5 אינץ’ ומפתח חכם.
סקודה קאמיק וסקאלה אלו שני רכבים קומפקטיים – כל אחד בקטגוריה משלו (רכב פנאי מול רכב משפחתי), ועל כן משמח לדעת שעל אף נתוני הנפח היחסית קטנים, מעתה לא ייחסר מקום אחסון, וזאת בזכות העובדה שבשנת 2021 סקודה ישראל עתידה להביא אותם לצד תא אחסון נוסף שאינו בא על חשבון המרחב של הנוסעים. כיצד? באמצעות תא אחסון שמתחבא מתחת לרצפת תא מטען. מה עוד? שני הדגמים יציעו מיזוג שכולל מסנן פחם פעיל וחישוקי 17 אינץ’ שמגיעים לצד עיצוב חדשני. כמו כן, סקודה סקאלה תפתיע מבחינה עיצובית – החבילה הספורטיבית תשחק עם גווני אפור / אדום וסקודה קאמיק תפלוש מבחינה עיצובית לקטגוריה של רכבי הפנאי והשטח.
רכב המנהלים שהוכתר כמוביל בישראל גם כן עתיד להגיע לארץ לצד שורה של שדרוגים שווים. סקרנים? ראשית שתי יחידות הנעה חדשות – מנוע טורבו דיזל (2.0 ל‘) מסדרת איבו שמציע כ200 כ”ס ומנוע טורבו בנזין (2.0 ל‘) שמציע כ280 כ”ס, כאשר כל רמות האבזור כוללות מערכת סיוע ייעודית עבור תמרון חניה לצד נגרר ומערך היקפי של מצלמות איכותיות.
גם סקודה קודיאק אינה נשארת מאחור, אלא לקראת שנת 2021 מגיעה אלינו לצד התנעה לא מפתח, מערכת בקרת שיוט אדפטיבית שנתמכת במצלמה קדמית ובמערכת ניווט, כך שבין היתר זוכים לאפס בין הדרך ועומס התנועה לבין המהירות האידאלית. מה עוד? גרסת הספורט מחדשת באזור ישיבת הנהג עם אפשרות להאריך את בסיסי המושב, ואילו בגזרת המנוע נמצא את אותו מנוע טורבו דיזל (2.0 ל’), רק שהפעם הוא יודע להציע יותר – כ200 כ”ס.
שנסכם? סקודה ישראל ממשיכה להפתיע, לזהות צרכים ולגרום לקהל הישראלי להמשיך להעריך את מערך החידושים, כך שאם חשבתם ששנת 2020 עשתה חסד עם הדגמים הנ”ל, חכו לראות כיצד השינויים הקטנים מייצרים חוויית נהיגה הרבה יותר מרשימה. יש למה לחכות!