כל הבדיקות שיש לבצע לפני שרוכשים רכב

מצד אחד לרכוש רכב אמור להיות אירוע משמח. ככול הנראה עומדים להתחדש ברכב יותר מתקדם ואיכותי. עם זאת, שלב הבחירה לרוב כרוך בלא מעט סימני שאלה ובתחושה של חוסר יציבות, במיוחד כשמדובר ברכישת רכב יד שנייה. מעבר לעובדה שההיצע אדיר וקשה להבין איזה סוג נחוץ ואיזה מפרט רצוי, גם אין באמת לדעת אלו תקלות בעלי הרכב מסתירים. כיצד בכול זאת זוכים לרכוש רכב באופן מושכל ורגוע? מוזמנים להיעזר במדריך הבא!

מה חשוב לבדוק ברישיון הרכב?

  • אימות מפרט טכני – ברישיון של הרכב נמצא מפרט טכני. את המפרט הזה מומלץ להשוות לנתונים בשטח. כולל שנת ייצור, סוג ונפח מנוע וכדומה, כולל כמובן סך התוספות.

 

  • תאריך העברת בעלות אחרונה – אם הרכב נרכש רק לפני כמה שבועות (או אפילו חודשים), יש לחפש סיבה טובה שבגינה מתבצעת כה מהר מכירה מחודשת.

 

  • בעלים קודמים – שווה לבחון האם לפני המוכר הנוכחי הרכב היה שייך לחברת מוניות, לחברת ליסינג וכדומה.

 

  • מספר בעלים – חשוב לדעת איזו יד הרכב. מדובר במידע שיסייע להתמקח.

 

  • זהות הבעלים – רצוי לוודא שת”ז, שהמגורים ושהשם של המוכר תואמים את סך הפרטים שמופיעים ברישיון. מה עושים אם מי שמוכר את הרכב אינו הבעלים החוקי? במקרה שכזה אל תוותרו על הצגה של מסמך ייפוי כוח ותבקשו לראות ת”ז של המיופה. כמו כן, יש לוודא מהו טיב היחסים בין השניים, ואף מומלץ לקבוע מפגש פרונטלי עם הבעלים החוקי, וזאת כדי למנוע מצב שבו לוקחים חלק במזימה.

 

  • שימו לב! לא קשה לזייף את רישיון הרכב, ועל כן אם עולה חשש שאכן זהו המקרה, פשוט תיגשו ביחד עם המוכר למשרד הרישוי, וזאת כדי לוודא במה דברים אמורים – אם קיים בסיס לחשד. מוכר הרכב אינו משתף פעולה? עברו לחפש רכב אחר!

מה חשוב לבדוק לגבי מצב הרכב?

  • בדיקה פנימית – בדיקת רכב לפני קניה מאוד חשובה. ראשית יש לבדוק את האלמנטים שנראים לעין, כולל מצב ריפוד, חלקי פלסטיקה משוחררים/שבורים, ריח של סיגריות (עשוי להעיק), מצב של לוח השעונים, פעולת מגבים וכדומה.

 

  • בדיקה חיצונית – חפשו בפח מכות, סדקים ותיקוני צבע. ביחנו תקינות של מנורות/מראות, אתרו סימני חלודה באזור של החלונות, תפתחו ותיסגרו את כל הדלתות והחלונות, הפעילו אורות ואת האיתות, תיבדקו חיווי בלוח המחוונים וכדומה. פה נמליץ לבצע את הבדיקה באור יום ולצד חבר שבקיא ברכבים, כך שתמונת המצב תהיה הרבה יותר מציאותית ומקיפה.

 

  • בדיקה טכנית – התניעו והקשיבו לפעילות המנוע, ביחנו את מצב החריצים בגלגלים (כדי לוודא שאינם שחוקים), תוודאו שיש גלגל רזרבי, הפעילו את המזגן ואת מערכת הסאונד וכדומה.

 

  • בדיקה במכון בדיקה – לאחר שביצעתם את השלבים שציינו (בדיקה טכנית, חיצונית ופנימית), מעלים הילוך – עוברים לבדיקה ברמה הרבה יותר גבוהה. בשלב זה נדרשים לקחת את הרכב למכון בדיקה. פה נמליץ שאתם (הצד שרוכש) תיבחרו את המכון ותתעקשו על כך שהוא יהיה מורשה מטעם משרד התחבורה. מדוע? רק כך ניתן לקבל אחריות על טיב הבדיקה.
    פה נציין שבכול מה שנוגע לסוג השילדה והמנוע, רצוי לוודא שמצליבים בין הנתונים שמופיעים על הדף לבין אלו שבפועל קיימים. עוד נציין שבעת הבדיקה נהוג לעבור על הסעיפים הבאים: כשירות מערכות טכנולוגיות ומכניות, שחיקת ביצועי מנוע, תקינות מערכת ההילוכים, איזון גלגלים, סריקת בלמים ומערכת היגוי, איכות מערכת הפליטה, בדיקת ציריות, תפקוד מערכות קירור וחשמל, תיקוני פח שמעידים על תאונה, סריקה מלאה של מערכת האלקטרוניקה וכדומה.יש לוודא שמסיימים את הבדיקה עם טופס שמסכם את סך הממצאים, כולל הערכת עלות תיקונים (הערכה מפורטת). כמו כן, במקרים מסוימים רצוי להיעזר בשמאי רכב, וזאת כדי להבין כמה תקלה מסוימת (למשל מעיכה של הפח) מסייעת להוריד את מחיר הרכישה.

 

  • צאו עם הרכב לנסיעת מבחן – תנסו להרגיש כיצד הרכב מגיב, מאיץ, בולם, מטפס בעליות ומעביר הילוכים. תיבחנו התאמה של שדה ראייה וגובה, תיבחנו האם הגובה של כיסא הנהג נוח (רוב הסיכויים שלא תטרחו להחליף אותו), תוודאו שהרכב לא סוחב שמאלה או ימינה, תיבחנו שאין רעשים מוזרים שמעידים על חלקים רופפים (או על מאמץ יתר) וכדומה.

אל תוותרו על עיון בספר הטיפולים

ספר הטיפולים אינו יכול לשקר או להסתיר. הסתכלות בספר מגלה האם הרכב נשמר בהתאם להוראות יצרן, האם הרכב עבר טיפולים בתדירות הנדרשת, האם הרכב עבר תאונות, מהו הדגם הספציפי ועוד.

מטרטר אבל חשוב לבצע!

עברתם על סך הסעיפים, ועתה משוכנעים שמצאתם את הדגם הרצוי במצב הרצוי, ובכן טרם סוגרים עסקה, חשוב לבצע 2 בירורים נוספים: יש לבחון אצל רשם המשכנתאות האם הרכב משועבד או ממושכן. מהו הדבר השני? ובכן בעת ביצוע זיכרון דברים יש לתת את הדעת למספר דגשים: לתאונות שהרכב עבר, להיסטוריה של הרכב, מי משלם על בדיקת הרכב (בהנחה שהבדיקה מעלה ממצאים שלא הוצהרו), יש לציין מחיר ואף חשוב ביותר להכניס את הסעיף הבא למשוואה: מי אחראי לשלם הוצאות שעשויות לצוף בעקבות הבדיקות המקצועיות.

רגע לפני שסוגרים עסקה - חשוב לדעת!

סיימנו עם סך הבדיקות? זהו השלב לעבור להתמקחות בריאה שעשויה להוזיל במעט את המחיר הסופי (הסתמכו על שלל הממצאים). עוד נציין שכל עד לא שולמה האגרה (אגרת העברה) וכל עוד לא חתמתם על שטר המכר, בהחלט ניתן להתחרט. כמו כן, נהוג שהמוכר משלם על העברת הבעלות (שלא ינסו לספר לכם אחרת), אך אם מבקשים לקבל מידע נוסף אודות הרכב (מידע שנוגע לחובות, שעבודים, נושים וכדומה), הרוכש מוזמן לשלם את אותה תוספת מחיר.

כמו כן תמיד תוכלו להגיע אלינו ולבצע טרייד אין, אצלנו כל רכב שנכנס לחברה עובר בדיקות מקיפות וקפדניות במיוחד על מנת להבטיח לכם רכבים איכותיים שישרתו אתכם נאמנה.

לפרטים נוספים אודות רכב זה אשמח שתחזרו אליי

      3883*
      אנא המתן...

      חפש את הרכב הבא שלך

      עד:
      -

        נשמח לעמוד לשירותכם בכל נושא ועניין השאירו פרטים ונחזור אליכם

          השאירו פרטים ונציג יחזור אליכם

          אנחנו קרובים אלייך יותר מאי פעם!

          סניף בני ברק רחוב הלח”י 24 א.ת. בני ברק
          סניף חיפה ההסתדרות 104
          סניף ירושלים יד חרוצים 17 א.ת תלפיות
          סניף ראשון לציון המדע 1 ,פלמחים ראשון לציון

          צ'אט עם נציג
          כאן יוטמע iFrame של צ'אט
          כתוב הודעה לשירות הלקוחות

            נשמח לעזור בכל נושא ועניין

            חייגו אליי

              השאירו פרטים ונציג יחזור אליכם

              סניפים

              אנחנו קרובים אלייך יותר מאי פעם!

              סניף בני ברק רחוב הלח”י 24 א.ת. בני ברק
              סניף חיפה ההסתדרות 104
              סניף ירושלים יד חרוצים 17 א.ת תלפיות
              סניף ראשון לציון המדע 1 ,פלמחים ראשון לציון