החברה החלה את דרכה בשם חברת “לורין את קלמנט“ – חברה לייצור אופניים, שרק בתחילת 1905 החלה לייצר רכבים. הייתה זו שנת 1924, שבה מפעלי החברה עלו באש וגרמו לקשיים כלכליים, קשיים שהובילו להתמזגות עם חברה שענתה לשם “סקודה וורקס“. די מהר החברה הוכיחה את עצמה, כאשר דגמי 440 ספרטק ו445 אוקטביה האירו את החברה באור חיובי.
לקח לחברת סקודה זמן להגיע למקום שבו היא נמצאת כיום, כך שאם נבחן מה אפיין אותה בשנות ה-80 , נמצא שהחברה עדיין נצמדה לתכנונים מיושנים שאפיינו את שנות ה-60, ואילו רק בשנת 1987 השכילה החברה לקפוץ כמה רמות, וזאת באמצעות שילוב של טכנולוגיה אירופאית, כך שאט אט דגמי החברה חזרו להוות תחרות ראויה. עם זאת, החברה ידעה טלטלות נוספות – בעקבות מהפכה בצ’כוסלובקיה היא הופרטה ונמכרה לקבוצת פולקסווגן, ועל כן ב-1991 “סקודה וורקס“ הפכה למותג נוסף מבית פולקסווגן. חיבור זה עשה לחברה רק טוב – העיצוב החיצוני והאבזור הטכנולוגי החלו להשתפר ועד היום מי שעוקב אחר הדגמים השונים נהנה ממקצה שיפורים מרשים, הן בנישה העיצובית והן בנישה הטכנולוגית – עובדה שכיום מובילה את רכבי החברה בקטגוריות השונות.
מעניין לציין שבפעם הראשונה שרכבי סקודה נחתו בארץ הייתה זו תקופת המנדט, אך מאז ועד תחילת שנות ה-90 של המאה ה-20 הייבוא קפא, וכיוון שמדובר בחברה צ’כית שנפגעה ממסך הברזל וכיוון שדאז רכבי החברה בעיקר יועדו למדינות הסובייטיות ועל כן היו מיושנים. כיצד חל השינוי? היה זה הטנדר “פיק אפ” שהגיע ארצה בשנות ה-90 ושהצליח לדחוק הצידה את המתחרה סובארו טנדר. שנקפוץ להווה? בשנת 2000 תאגיד פולקסווגן רכש את החברה באופן סופי וייבוא הרכבים עבר לידי “צ’מפיון מוטורס”. שנסכם? סקודה בהחלט עברה דרך ארוכה וכיום היא מהווה מותג מוערך – נמצאת במקום הרביעי מבחינת היקף המכירות “כחול לבן“.
רוצים לדעת עוד? היכנסו לעמוד סקודה